Bel ve Boyun Fıtığı | FİZİREM AYDIN

Bel ve Boyun Fıtığı

/Bel ve Boyun Fıtığı
Bel ve Boyun Fıtığı2020-08-11T13:58:33+03:00

Bel ve Boyun Fıtıkları Nasıl Meydana Gelir?

Çok sık rastlanılan bir rahatsızlık olan fıtık, boyun ve belde bulunan omurga kemikleri arasında yer alan disklerin bozularak taşması sebebiyle olur. Disk adı verilen kıkırdaklar hareket esnasında omurgalar arasında yastık görevi görür ve ağırlığın dengesini ayarlar. Boyun ve bel fıtığı amortisör görevi yapan bu söz konusu disklerin yerinden taşmasıyla meydana gelir.

Bel ve Boyun Fıtığı

Bel Ve Boyun Fıtıkları Nasıl Tedavi Edilir?

Bel ve boyun fıtıkları her ne kadar sık görülse de ciddi bir rahatsızlıktır. Erken teşhis ile ameliyat gerekmeksizin halledilebilir. Ancak çok nadir olmakla beraber cerrahi müdahale gerektirebilir. Disklerde yer alan kıkırdağın taşması bu bölgedeki sinirlerin omurgalar arasında sıkışmasına yol açar. Sinirlerin hasara uğraması felce kadar gidebilir. Bu sebeple hasta özelinde fıtıklara cerrahi müdahalede bulunulması gereken durumlar meydana gelebilir. Boyun ve bel fıtığı tedavisi, cerrahi müdahale dışında ilaç tedavisi, fizik tedavi yöntemleri (elektrik akımı verme, sıcaklık uygulamaları, lazer vb.), fıtıkların olduğu bölgeye yapılacak kısmi enjeksiyonlar, çeşitli egzersizler gibi diğer tıbbi tedavi yaklaşımlarını içerir.

Biraz önce sıraladığımız tedavi yöntemleri, hastanın fıtık kaynaklı omurga ağrıları üzerinde etkili olabilecek klasik tedavi yöntemleridir. Gelişen teknoloji ve yapılan araştırmalar sonucunda fıtık hastaları için yeni yöntemler geliştirilmiştir. Ve bu alanda ciddi çalışmalar yapılmaya devam edilmektedir. Ameliyata gerek kalmaksızın fizik tedavi ve rehabilitasyon uzman hekiminin hazırladığı tedavi programıyla doğru ağrı yönetimi sağlanıp, güçlü kas yapısı ve sağlıklı bir omurga için kalıcı çözüm ve kesin sonuçlara ulaşılabilmektedir.

Ameliyatsız tedavi edilebilen rahatsızlıklardan olan bel ve boyun fıtıkları yine de ciddi sorunlara yol açabilir. Hastanın yaşam kalitesini etkileyen bu tıbbi durumdan minimum düzeyde etkilenmek için, ağrı gelişimini gözlemlemek, omurga yapısını olabildiğince güçlendirmek, belirtilerini dikkatli takip etmek ve tedavisini ihmal etmemek gerekir.

Konu ile ilgili Bloglarımız